Непомітний, але корисний внесок: стало відомо, як працюють F-16 після прибуття в Україну

Винищувачі F-16 з того часу, як прибули в Україну, переважно знаходяться у тіні та допомагають збивати ворожі повітряні цілі. Про це йдеться у статті Newsweek.

F-16 вже встиг “приземлити” російський Су-34

Видання пише, що за дві місяці після того, як F-16 прибули в Україну, один з них, за підтвердженими даними, вже збив російський Су-34. Окрім того, Україна в серпні втратила один F-16 під час відбиття масованої атаки країни-агресорки.

Девід Джордан, співкерівник Інституту повітряного і космічного простору при Королівському коледжі Лондона, винищувачі F-16 роблять хоч і непомітний, проте дуже корисний внесок в операції ЗСУ. На його думку, дуже розумним підходом є використання цих літаків для протиповітряної оборони, в очікуванні подальших поставок.

Як Україна використовує F-16?

Джеймс Блек, заступник директора з досліджень у галузі оборони та безпеки європейського відділення аналітичного центру RAND, переконаний, що F-16 в якості ППО зменшить тиск на наземні системи протиповітряної оборони України. Водночас, AIM-9x Sidewinder (ракети класу “повітря-повітря” малої дальності) або AIM-120 (боєприпаси середньої дальності), можуть бути ефективними при наступі.

Джордан наголосив, що суттєво змінити ситуацію на полі бою за умови невеликої кількості винищувачів не вдасться. За його словами, літаки слід використовувати розумно – так, як це роблять ВПС України.

Нагадаємо, хлопців до 25 років, які оформлятимуть паспорт, будуть автоматично вносити до реєстру “Оберіг”

До слова, Кабінет міністрів скоротив строки термінового оформлення та обміну паспорта з 10 до 7 робочих днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *