НАТО, але без частини територій: спливли подробиці таємної мирної угоди по Україні

У США і коридорах Києва змінюють мету війни і схиляються до переговорів з Росією про зупинку війни по лінії фронту. Про це у своїй редакційній колонці пише газета Financial Times.

Що відомо про можливе врегулювання війни?

В статті зазначається, що у Вашингтоні, інших західних країнах та коридорах Києва змінюються настрої. Зокрема, там вимушені зізнатися, що найкращим шансом на майбутнє є переговорне врегулювання, яке збереже більшу частину країни.

Водночас видання пише, що поки Київ не отримує достатньої підтримки, щоб досягти навіть цієї зменшеної мети.

Деякі західні столиці, які раніше наполягали на необхідності військової поразки Росії, переглядають свої цілі на тлі загострення на Близькому Сході. При цьому деякі українські чиновники в приватних бесідах висловлюють побоювання, що їм не вистачає військових, вогневої потужності та західної підтримки для повернення всіх захоплених країною-агресоркою територій.

Вступ до НАТО, але без частини територій

Газета пише, що з цих причин “за зачиненими дверима” ведуться розмови про угоду, за якою РФ зберігає фактичний контроль над приблизно однією п’ятою частиною України, яку вона окупувала, хоча її суверенітет не визнається. В той час інша частина країни отримає можливість приєднатися до НАТО або буде забезпечена еквівалентними гарантіями безпеки.

Передбачається, що це дасть Україні можливість відновитися та інтегруватися в ЄС, подібно до Західної Німеччини за часів холодної війни.

Нагадаємо, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями. Він зазначив, що такий варіант може стати інструментом закінчення війни.

До слова, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *