Перемовин хочуть навіть військові: українське суспільство виснажене війною – Financial Times

Українське суспільство виснажене і навіть військові на фронті хочуть переговорів із Росією. Про це пише видання Financial Times.

Українці вважають, що допомоги Заходу недостатньо

Воюючі українці розповіли виданню, що допомога Заходу недостатня, і з такими її обсягами досить важко уявити, що вдасться відкинути росіян до кордонів 1991 року. Один з українських військових наголосив, що виступає за переговори, та додав, що переживає за свого сина, теж військового – зокрема, через те, що той може провести в боях велику кількість свого життя.

Financial Times пише, що соціальну напруженість викликає система мобілізації, а також загроза залишитися взимку без світла і тепла, що може схилити громадську думку також на користь переговорів. Водночас видання, із посиланням на джерело зазначає, що, на думку Зеленського, початок переговорів із РФ може призвести до соціальної нестабільності в Україні.

Що відомо про можливе членство в НАТО?

Згідно із опитуванням, українці підтримують ідею переговорів, але, як і раніше, впевнені в повній. Водночас прагнення виходу на кордони поступово знижується і суспільство може бути відкрите до компромісу, якщо Україна отримає членство в НАТО.

За даними західних експертів, на Заході, особливо в Білому домі, набирає популярності німецька модель, коли підконтрольна територія вступає в НАТО і чекає можливості возз’єднання із захопленими землями. Західний чиновник, поінформований про переговори Зеленського у Вашингтоні, повідомив, що є попередні ознаки того, що Байден може погодитися підвищити статус заявки України на членство в НАТО до того, як залишить свою посаду в січні.

Нагадаємо, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

До слова, ЦВК видала постанову, яка свідчить про можливу підготовку до виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *