Чим може обернутися “зелене світло” Україні на “дальнобій”: висновки розвідки США

Розвідка США дійшла висновку, що дозвіл Україні на “далекобій” може призвести до “жорсткої відповіді” країни-агресорки. Про це пише New York Times.

Припускається, що РФ вдасться до скоєння диверсій

На думку розвідслужб США, Росія, ймовірно, відповість жорсткими діями проти США та їхніх союзників, можливо, із застосуванням смертоносних атак. Крім атак на європейські та американські військові бази, Росія може розгорнути низку диверсій на об’єктах у країнах Заходу, побоюються в розвідці.

При цьому ставиться під сумнів, що далекобійні ракети можуть істотно вплинути на перебіг конфлікту – у Києва обмежена кількість таких озброєнь, і неясно, скільки ще західні союзники зможуть надати. Крім того, після перших ударів Росія, найімовірніше, перемістить свої склади і командні пости за межі досяжності ракет.

Таким чином, американська розвідка зазначає, що рішення дати дозвіл на удари далекобійною зброєю Україні несуть високі ризики та разом з тим невизначені вигоди.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що “України більше немає”, оскільки наша країна відмовилася у 2022 році укласти “погану угоду”.

До слова, військові поставки Україні на наступний рік перебувають під загрозою, тому що деякі союзники відмовляються збільшити фінансування Києву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *