Військові поставки Україні у 2025 році під загрозою: стала відома причина

Військові поставки Україні на наступний рік перебувають під загрозою, тому що деякі союзники відмовляються збільшити фінансування Києву. Про це з посиланням на джерела пише Bloomberg.

Грошей не вистачить навіть із кредитом

За даними агентства, навіть якщо країни G7 узгодять кредит у $50 млрд Україні під заставу російських активів, цього все одно буде недостатньо для підтримки потреб Києва на наступний рік. Уряд України прогнозує бюджетний розрив у розмірі 19% від ВВП – для заповнення “діри” потрібно близько $35 млрд.

У європейських союзників головні обмеження – на фіскальному фронті. Bloomberg пише, що уряд німецького канцлера Шольца обмежений конституційними борговими обмеженнями і скоротив пряме фінансування України. На Францію здійснюється тиск з боку ЄС щодо скорочення дефіциту, а в Італії коаліція прем’єр-міністра Джорджії Мелоні може зобов’язатися зменшити витрати.

Окрім того, під питанням плани щодо збільшення військового бюджету ЄС – з ними, найімовірніше, доведеться почекати до закінчення виборів у Німеччині, які відбудуться восени 2025 року. Видання також додає, що, за даними джерел, останнім часом буде зменшена і допомога від Великої Британії.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що “України більше немає”, оскільки наша країна відмовилася у 2022 році укласти “погану угоду”.

До слова, Кабінет міністрів України спростив порядок отримання виплат у випадку загибелі або отримання інвалідності військовослужбовцями на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *