Скільки військових безпричинно відсутні на службі: спливла захмарна цифра

Близько 5-10% українських військових відсутні на службі без дозволу на звільнення. Про це пише видання The Economist.

З якої причини українці уникають служби?

Видання зазначає, що українці уникають служби, оскільки мобілізація здається “квитком в один кінець у морг”. У статті йдеться, що багато мобілізованих не підходять до служби через вік, стан здоров’я чи шкідливі звички. Окрім того, немає чіткого розуміння демобілізації, тому до 10% військових самовільно залишають місце несення служби.

Окрім того, наводиться опитування, згідно з яким менше третини українців вважають ухилення від призову ганебним.

За цих причин видання доходить висновку, що хоча втрати РФ істотно вищі, Україні свої все складніше замінювати. Тим паче що у країни-агресорки від самого початку на фронті більше солдатів – 540 тис. проти 450 тис. українців. А курська операція тільки погіршила для ЗСУ становище, розтягнувши фронт.

Зазначається, що заступник голови Генштабу Володимир Горбатюк заявляє, що відношення втрат становить 6 до 1. Американський чиновник розповів, що з початку війни загинуло 100 тис. росіян і ще 430 тис. дістали поранення.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що “України більше немає”, оскільки наша країна відмовилася у 2022 році укласти “погану угоду”.

До слова, Кабінет міністрів України спростив порядок отримання виплат у випадку загибелі або отримання інвалідності військовослужбовцями на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *