В Раді заговорили про зниження мобілізаційного віку та назвали головну умову

Секретар оборонного комітету Ради Роман Костенко заявив, що українській владі доведеться піти на зниження мобілізаційного віку в разі, якщо в РФ буде оголошено нову хвилю мобілізації. Про це він повідомив в етері Radio NV.

Нардеп розповів, який призовний вік вважає оптимальним

На думку Костенко, оптимальним є мобілізаційний вік від 20 до 50 років. В цьому контексті варто зазначити, що наразі в Україні не можна примусово мобілізовувати чоловіків, молодших за 25 років.

Секретар оборонного комітету зауважив, що всі громадяни, старші за цей вік, можуть бути мобілізовані за власним бажанням, проте не в бойові підрозділи. За його словами вік призовників від 20 до 50 років нормально забезпечить військові частини та нормальне виконання бойових завдань.

Роман Костенко також наголосив, що тему зниження віку мобілізації порушують західні партнери. Водночас на рівні офіційної позиції влада України заявляє, що планів знижувати вік мобілізації немає.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що “України більше немає”, оскільки наша країна відмовилася у 2022 році укласти “погану угоду”.

До слова, Кабінет міністрів України спростив порядок отримання виплат у випадку загибелі або отримання інвалідності військовослужбовцями на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *