Влучно б’ють на відстань понад 100 км: Україна може отримати сучасні ракети для F-16

Українські F-16 можуть отримати від США ракети, які мають дальність влучання у ціль до 113 кілометрів. Про це пише видання Politico.

Київ просив більшу дальність пострілів

Йдеться про ракети Joint Standoff Weapon. Їх можуть надати в новому пакеті військової допомоги на $375 мільйонів. Водночас уточнюється, що вона не має тієї дальності, про яку просив Київ.

Водночас зазначається, що така дальність польоту дасть змогу пілотам триматися подалі від лінії фронту і російських ППО. Це дасть Києву новий спосіб вражати оборонні споруди і склади зброї на передовій, ускладнюючи операції російських військ.

Раніше ми писали, що Україна веде переговори щодо отримання від західних союзників винищувачів Gripen і Eurofighter, крім американських F-16.

За словами міністра оборони Рустема Умерова, союзники вже пообіцяли нашій країні постачання американських F-16 і французьких Dassault Mirage. Зокрема, йдеться про зобов’язання щодо як F-16, так і французьких винищувачів. Крім того, тривають консультації з приводу Gripen і Eurofighter.

Нагадаємо, глава напрямку розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько повідомив, що взимку зв’язок буде тільки 4-6 годин, якщо відбудуться блекаути. 

До слова, Кабмін виділив майже 72 млн гривень на розсилку поштою 900 тис. заочних повісток до кінця року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *