Мобілізація в Україні: з’явилася заборона на призов деяких чоловіків – нардеп розповів деталі

В Україні заборонили “бусифікацію” чоловіків старших за 50 років. Про це у себе в Telegram розповів народний депутат Олексій Гончаренко.

Нововведення прописане в директиві Командування Сухопутних сил

За словами парламентарія, примусово мобілізувати можуть тільки військовозобов’язаних чоловіків віком 25-49 років. Гончаренко пише, що це прописано в директиві Командування Сухопутних сил 116/2/1/21409 від 19.09.2024, яка вже дійшла до ТЦК, проте не була опублікована.

Депутат заявив, що, згідно з цим документом, мобілізувати чоловіків, молодших за 25 років (зокрема обмежено придатних), можуть тільки за письмовою згодою. А чоловіків старших за 50 – тільки за окремим мобілізаційним розпорядженням.

Олексій Гончаренко пояснив, що окреме мобілізаційне розпорядження означає, що стосовно певного військовозобов’язаного Генштабом було видано таке розпорядження, в якому зазначено усі дані. При мобілізації особи йому мають пред’явити це розпорядження.

Нагадаємо, глава напрямку розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько повідомив, що взимку зв’язок буде тільки 4-6 годин, якщо відбудуться блекаути. 

До слова, Кабмін виділив майже 72 млн гривень на розсилку поштою 900 тис. заочних повісток до кінця року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *