Не тільки F-16: в Міноборони заїкнулися про нові західні винищувачі

Україна веде переговори щодо отримання від західних союзників винищувачів Gripen і Eurofighter, крім американських F-16. Відповідну заяву зробив міністр оборони Рустем Умеров в етері телемарафону.

Обіцянки Києвом від союзників вже отримано

За словами Умерова, союзники вже пообіцяли нашій країні постачання американських F-16 і французьких Dassault Mirage. Зокрема, йдеться про зобов’язання щодо як F-16, так і французьких винищувачів. Крім того, тривають консультації з приводу Gripen і Eurofighter.

Рустем Умеров також заявив, що Міноборони України розробило і представило західним партнерам проєкт програми масового виробництва ракет в Україні. За його словами, партнери вже дали усну згоду її профінансувати, але фінальне рішення буде ухвалено найближчим часом.

Міністр зазначив, що очікується заява партнерів нашої країни щодо того, яку частину з українських можливостей з ракетного виробництва вони готові підтримувати.

Нагадаємо, глава напрямку розвитку мобільного інтернету Мінцифри Станіслав Прибитько повідомив, що взимку зв’язок буде тільки 4-6 годин, якщо відбудуться блекаути. 

До слова, Польща має намір використати своє майбутнє головування в Євросоюзі для тиску на Україну з метою ексгумації жертв Волинської різанини. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *