Мобілізація в Україні: спікер Стефанчук зробив важливу заяву щодо чоловіків до 25 років

Міноборони має днями заборонити мобілізацію обмежено придатних молодших за 25 років. Про це під час брифінгу повідомив спікер українського парламенту Руслан Стефанчук.

Подробиці заяви спікера Ради

Стефанчук повідомив, що під час погоджувальної ради керівництво парламенту, фракцій і груп обговорило з представниками Міноборони та Генштабу ЗСУ, як вирішити проблему, пов’язану з мобілізацією обмежено придатних від 18 до 25 років.

За його словами, Верховна Рада буде напрацьовувати “нормальний механізм”, щоби чоловіки віком від 18 до 25 років перестали підлягати мобілізації. Також буде розглядатися питання пошуку заміни цим особам завдяки загальній мобілізації в державі, тому що не можна оголяти ті чи інші ділянки фронту.

Водночас, за словами Стефанчука, представники Міноборони та Генштабу запевнили, що буквально найближчими днями з’явиться наказ про заборону мобілізації обмежено придатних віком від 18 до 25 років. Голова Ради також додав, що в наказі має бути положення, що вже мобілізовані обмежено придатні особи не братимуть участі в штурмових діях.

Нагадаємо, Сполучені Штати вже ознайомилися з планом українського лідера Володимира Зеленського щодо закінчення війни.

До слова, на війні в Україні з обох боків загинули або були поранені вже мільйон людей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *