Український легіон за кордоном: у Польщі повідомили, чи вдається сформувати бригаду

У Польщі не можуть сформувати бригаду з українських біженців, тому що добровольців не вистачає. Про це повідомив глава польського МЗС Радослав Сікорський в інтерв’ю Європейській правді.

Українці не поспішають вступати до бригади

Сікорський наголосив, що добровольців, готових сформувати бригаду досі недостатньо. При цьому очільник МЗС Польщі висловився за те, щоб українських біженців-чоловіків змусили повернутися в Україну для мобілізації в ЗСУ.

Варто нагадати, що українським чоловікам за кордоном почали надходити повідомлення із закликами вступити в Український легіон – добровольчий підрозділ ЗСУ, сформований з українців за кордоном. Листи надходять електронною поштою від імені додатку “Резерв+” зареєстрованим у ньому користувачам.

У повідомленні чоловікам обіцяють західну техніку, навчання в країнах НАТО, бойових українських командирів.

Посилання веде на сайт Легіону, де йдеться, що у відпустку можна буде з’їздити за кордон, навчання відбуватиметься в Польщі на базах НАТО, добровольці пройдуть 35-денну базову військову підготовку, а потім професійну підготовку і бойове злагодження. Також добровольцям обіцяють заробітну плату до 190 тис. грн.

Нагадаємо, військові витрати в Україні у 2025 році можуть залишитися такими ж самими, що й у поточному році.

До слова, президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю розповів про мету операції на Курщині, затримки в постачанні озброєння і “план перемоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *