Чому Україна та РФ почали менше використовувати танки: відповідь WSJ

Україна і Росія стали економніше використовувати танки, тому що їх можуть вразити дешеві дрони. Про це йдеться у статті видання The Wall Street Journal.

Російські безпілотники вже знищили чимало західних танків

Видання пише, що дрони знищили або пошкодили 6 з 31 переданих Україні американських Abrams та 12 з 18 нових моделей німецьких Leopard. Зараз їх використовують рідше і дуже обережно, оскільки сховатися від безпілотників на полі бою майже неможливо.

Таким чином колись “королі” воєн відійшли на другий план, і сторони шукають їм нове застосування. Зараз танки частіше ведуть прихований вогонь і потім швидко відступають. Обидві сторони захищають свої танки від безпілотників металевими клітинами навколо вежі, яка має тонку броню і стає вразливою ціллю для дрона.

Їхній досвід переймають і треті країни, зокрема США. Американці прагнуть використовувати легші метали, щоб зробити свої танки більш маневреними, ставлять глушилки від дронів, всіляко намагаються утруднити їхнє виявлення і додають систему, яка стріляє невеликими вибуховими боєприпасами, коли виявляє загрозу в повітрі.

Однак американські чиновники кажуть, що вони б використовували танки в поєднанні з авіацією і ППО, чого не робить Україна, що надало б їм більшого захисту.

Нагадаємо, автогаз в Україні продовжить дорожчати та вже у поточному місяці цінники на АЗС можуть досягнути 33 грн/л.

До слова, Україна посідає лідируючу позицію у світовому рейтингу за смертністю населення, причому і народжуваність в нашій країні є найменшою серед інших країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *