Катастрофа F-16 в Україні: головком Сирський розповів подробиці

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю CNN розповів подробиці катастрофи першого F-16 в Україні.

До трагедії пілот збив дві ворожі ракети

Генерал повідомив, що загиблий пілот збив дві ракети і атакував, переслідуючи третю крилату ракету, використовуючи бортову зброю. Даних про те, що льотчик був збитий своїми ж, Сирський не прокоментував – він розповів, що підсумкових даних про інцидент немає і розслідування триває.

Також головнокомандувач ЗСУ наголосив, що пара F-16 уже встигла збити чотири крилаті ракети. Він додав, що ЗСУ використовують цю модифікацію F-16 як перехоплювач і винищувач, оскільки він призначений для цього і має відповідне обладнання та озброєння.

Олександр Сирський підкреслив, що на тренуваннях було з’ясовано, що це основне призначення винищувача – боротися з крилатими ракетами противника. А також із ворожими літаками, якщо вони зможуть перетнути лінію зіткнення.

Варто нагадати, що про збиття літака з українського “Петріота” заявляла нардепка Мар’яна Безугла. Офіційного підтвердження її слів не було, але одразу після катастрофи винищувача було звільнено командувача Повітряних сил Миколу Олещука.

Нагадаємо, в Україні з’явиться Міністерство повернення українців – народні депутати зі “слуги народу” вже обговорювали його можливих очільників.

До слова, в Україні стартував проєкт із супроводу ветеранів та демобілізованих людей – їм допомагатимуть реінтегруватися після повернення з війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *