Відстрочка для осіб з інвалідністю III групи: які документи потрібні

Для отримання відстрочки від призову особам з інвалідністю 3 групи необхідно надати документи, які підтверджують наявність інвалідності. Зокрема, пенсійне посвідчення чи довідку МСЕК, пише видання “Новини Live”.

Які документи необхідні для оформлення відстрочки?

Частина військовозобов’язаних, які мають третю групу інвалідністю, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Для того, аби її отримати, необхідно надати певні документи, до яких відносяться:

  • оригінали паспорта, РНОКПП та військово-облікового документу;
  • довідка до акту огляду МСЕК за затвердженою Мінохорони здоров’я формою або посвідчення, що підтверджує надання відповідного статусу. Також підтверджуючим документом може бути пенсійне посвідчення або таке, що підтверджує надання соціальної допомоги.

Раніше ми писали, що економічне бронювання від мобілізації може бути запроваджено вже в поточному році. Народний депутат Данило Гетманцев назвав це питання “одним з найскладніших за 5 років”.

На його думку, його неможливо вирішити так, аби всі сторони були задоволеними, та не загострити при цьому соціальні суперечності серед українців.

Згідно з підрахунками Мінфіну, повідомив Гетманцев, економічне бронювання може щомісячно надавати в держбюджет України близько 8 млрд грн. У розрахунках бралася до уваги заробітна плата військовозобов’язаних на рівні 35 тис. грн.

Нагадаємо, Нацбанк запропонував перейменувати в Україні дрібні монети – замінити поточну назву “копійка” на староукраїнську “шаг”.

До слова, зростання акцизів на пальне призведе до підвищення цін на бензин у розмірі 1,5 грн/л, а дизелю – на 2 грн/л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *