Нардеп розповів, коли в Україні можуть запровадити економічне бронювання

Економічне бронювання від мобілізації може бути запроваджено вже в поточному році. Відповідну заяву в інтерв’ю виданню “РБК-Україна” зробив народний депутат Данило Гетманцев.

Економічне бронювання розмежовує людей

За словами Гетманцева, це питання є “складним соціально-політичним рішенням” і підхід щодо бронювання громадян за гроші розмежовує їх під час війни. Окрім того, є ще й питання сприйняття даного рішення військовослужбовцями, що надзвичайно важливо в контексті демобілізації.

Нардеп назвав питання економічного бронювання “одним з найскладніших за 5 років”. На його думку, його неможливо вирішити так, аби всі сторони були задоволеними, та не загострити при цьому соціальні суперечності серед українців.

Згідно з підрахунками Мінфіну, повідомив Гетманцев, економічне бронювання може щомісячно надавати в держбюджет України близько 8 млрд грн. У розрахунках бралася до уваги заробітна плата військовозобов’язаних на рівні 35 тис. грн.

Гетманцев підкреслив, що критерій у вигляді “білої зарплати” певного розміру має бути обов’язковим. На його думку, це приятиме виведенню грошей з “тіні”.

Нагадаємо, Нацбанк запропонував перейменувати в Україні дрібні монети – замінити поточну назву “копійка” на староукраїнську “шаг”.

До слова, зростання акцизів на пальне призведе до підвищення цін на бензин у розмірі 1,5 грн/л, а дизелю – на 2 грн/л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *