Закон про мобілізацію: на скільки збільшився призов до ЗСУ – відповідь Міноборони

Призов до ЗСУ збільшився у 2,5 рази після ухвалення закону про посилення мобілізації. Про це повідомило Міноборони у відповіді виданню “Телеграф”.

В Міноборони розповіли про мобілізацію

Міністерство зазначає, що показники після ухвалення мобілізаційного закону можна порівняти з першим кварталом поточного року. У відповіді відомства йдеться, що це дозволяє на даному етапі проводити своєчасне доукомплектування військових частин, відновлювати їх боєздатності та створювати необхідні резерви.

Відповідь Міноборонии / Фото: telegraf.com.ua

За інформацією Головного управління персоналу Генштабу ЗСУ, станом на зараз питання посилення мобілізації в Україні не ініціюється.

У Міноборони повідомили, що за умови достатньої кількості підготовлених військових та успішному проведенні мобілізації, керівництво ЗСУ зможе підготувати зміни до законодавства, які стосуватимуться ротації та демобілізації. Таким чином, окремі категорії воїнів отримають можливість звільнитися зі служби навіть під час воєнного стану.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ щодо надання безкоштовного помешкання громадянам зі званням Героя України, а також рідним загиблих Героїв.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *