ТЦК перейдуть в онлайн: в Міноборони розповіли, що планують зробити із “Резерв+”

Застосунок “Резерв+” хочуть перетворити на “онлайн ТЦК”. Відповідну заяву в інтерв’ю Forbes Ukraine зробила Катерина Чорногоренко, заступниця міністра оборони України.

Запровадження змін потребує близько півроку

Чорногоренко наголосила, що деякі українці плутають застосунок “Резерв+” та захист від необхідності надання своїх військово-облікових даних у ТЦК. Вона додала, що це не відповідає дійсності, а для того, аби інтегрувати онлайн-послуги, серед яких і постановка на військовий облік, необхідно близько півроку.

Поки ж у додаток додають послугу онлайн-рекрутингу з можливістю всього за два кліки укласти контракт або мобілізуватися. Наразі в Міноборони триває робота над запровадженням трьох типів відстрочок – студентів денної форми навчання, осіб з інвалідністю та багатодітних сімей.

Варто нагадати, що нардепи розробили три варіанти економічного бронювання від мобілізації. Вони передбачають: бронювання від мобілізації на підставі зарплати; сплату спеціального збору за бронювання робітників; змішану модель бронювання.

Дмитро Наталуха, голова комітету з питань економічного розвитку, підкреслив, що сплата спеціального збору дозволить поповнити держбюджет на 200 млрд грн на рік. Це дві третини всіх грошей, які в України призначені для придбання вітчизняного озброєння.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ щодо надання безкоштовного помешкання громадянам зі званням Героя України, а також рідним загиблих Героїв.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *