Кабмін затвердив нову форму повісток від ТЦК: який вигляд вони тепер мають

Кабмін затвердив новий вид повісток від ТЦК. Вони формуватимуться на бланку або через реєстр “Оберіг”, пише “Судово-юридична газета”.

Як дані мають бути вказані в повістці?

Видання інформує, що в документі має бути зазначено:

  • на бланку: посада, ім’я та прізвище, підпис посадової особи, яка видала повістку, дата підписання. Такі повістки скріплюються гербовою печаткою;
  • через “Оберіг”: прізвище та ім’я керівника ТЦК або його відділу, дата накладення кваліфікованого електронного підпису.

Повістки з реєстру “Оберіг” повинні мати QR-код, за допомогою якого їх можна перевірити. Вони можуть бути роздруковані, але все одно мають містити QR-код.

Зразок оновленої повістки / Фото: sud.ua

У разі надсилання повістки з реєстру “Оберіг” поштою (рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення) у ній мають бути зазначені штриховий кодовий ідентифікатор оператора поштового зв’язку, прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), адреса громадянина, якому надсилається повістка. Повістки, надіслані таким чином, вважатимуться врученими незалежно від їх отримання.

Нагадаємо, Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *