Наступ ЗСУ на Курщину: стало відомо, чи перекине Путін туди війська РФ з Донбасу

Росія вирішила не перекидати значних сил з Донбасу в Курську область. Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на джерело, близьке до Кремля.

Протистояти настанню ЗСУ будуть термінові

Видання пише, що замість перекидання сил із Донбасу російську територію планують відбивати строковиками, оскільки обіцянка не відправляти їх на війну в Україні не поширюється на Курську область.

Водночас експерти сумніваються у бойовій ефективності терміновиків. РосЗМІ також повідомляють, що в Кремлі почали обговорювати оголошення нової хвилі мобілізації через Курську операцію, проте поки що рішення немає і проблему вирішують за рахунок терміновиків.

Повідомляється, що уряд РФ і близькі до держави бізнесмени виступають проти мобілізації. Джерело Bloomberg наголосило, що нова мобілізація позбавить економіку країни-агресора останніх трудових ресурсів.

Варто додати, що у статті NYT йдеться, що російський політик Григорій Явлінський, який у жовтні минулого року зустрічався з Путіним задля просування ідеї припинення вогню, сказав, що була надія, що бойові дії припиняться цього року. Але вона, за його словами, зникла після наступу ЗСУ в Курській області.

Нагадаємо, Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

До слова, Росія запустила нову безпілотну зброю проти українського Курського наступу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *