Шанс на мир між Україною та РФ зник: NYT роз’яснив, чим обернувся наступ ЗСУ на Курщину

Напередодні Курської операції Володимир Зеленський подавав сигнали щодо готовності до мирних перемовин. Однак після того, як ЗСУ зайшли до Курщини, шанс на перемовини зник, вважає видання The New York Times.

Атака на Курську область розбила прогнози щодо руху двох країн до перемовин

Ініціативи президента України щодо перемовин різко відрізнялися від попередніх двох років, коли Зеленський відмовлявся від будь-якого натяку на поступки Росії. Але атака на Курщину, вважає видання, розбила прогнози, що дві країни можуть рухатися до припинення вогню.

У статті йдеться, що тепер Київ робить ризиковану ставку на те, що вторгнення дасть йому нові важелі для укладення вигідної угоди з Кремлем. Але два колишніх російських чиновника заявили, що перспективи переговорів про припинення вогню стали більш віддаленими. Один із них сказав, що Путін зараз нібито націлений не на мир, а на помсту.

Українські чиновники заявили NYT, що згадані вище публічні заяви Зеленського у поєднанні з секретним плануванням наступу на Курську область були двома складовими однієї і тієї ж стратегії.

NYT пише, що російський політик Григорій Явлінський, який у жовтні минулого року зустрічався з Путіним, щоб просунути ідею припинення вогню, сказав, що була надія, що бойові дії припиняться цього року. Але вона, за його словами, зникла після наступу ЗСУ в Курській області.

Нагадаємо, Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

До слова, Росія запустила нову безпілотну зброю проти українського Курського наступу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *