Білорусь стягнула третину своїх збройних сил до кордону з Україною: що відбувається

Білорусь відправила третину своїх збройних сил до українського кордону – диктатор Олександр Лукашенко назвав це “відповіддю Україні”. Про це повідомляє інформаційне агентство Associated Press.

Білорусь стягнула до кордонів близько 20 тис. військових

У статті йдеться, що Білорусь відправляє більше військ, сил ППО і літаків до свого кордону з Україною. Агентство вказує джерелом цієї інформації заяви білоруських військових на телебаченні.

Посилення почалося наступного дня після того, як білоруський диктатор  оголосив, що розмістить майже третину військових країни вздовж кордону (чисельність білоруської армії становить близько 60 тис. осіб). Лукашенко в неділю, 18 серпня, наголосив, що це є відповіддю на розгортання додаткових українських військ уздовж кордону.

Агентство нагадало, що РФ використала Білорусь, яка є залежною від російських грошей та енергоносіїв, як плацдарм під час повномасштабного вторгнення до України. Окрім того, Росія перемістила у минулому році до Білорусі частину своєї тактичної ядерної зброї.

Нагадаємо, Міноборони підтримало проєкт закону №11391 щодо надання відстрочки від мобілізації особам, чиї неповнорідні брат чи сестра загинули або зникли без вісти на війні.

До слова, військовозобов’язані у Волинській області вже отримують повістки до ТЦК поштою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *