В Україні можуть мобілізувати пенсіонерів, але не всіх: кому чекати на повістку

Українське законодавство передбачає, за вихід на пенсію для чоловіків доступний у 60-річному віці при 31 році страхового стажу. Також це граничний вік перебування у ЗСУ, але деяких пенсіонерів все ж можуть мобілізувати, пише “24 канал”.

Кого з пенсіонерів можуть призвати до війська?

Зокрема, мобілізувати до Збройних сил України можуть пенсіонерів, які вийшли на відпочинок раніше граничного віку – їхній статус не впливає на мобілізацію за станом здоров’я та віком. Зазначається, що всі інші категорії пенсіонерів в нашій країні бути мобілізовані не можуть. Це стосується пенсіонерів:

  • вік яких перевищує 60 років;
  • які мають інвалідність;
  • які здійснюють догляд за особою з інвалідністю;
  • які вийшли на відпочинок раніше 60-річного віку, проте мають проблеми зі здоров’ям, які дозволяють уникнути призову на службу.

До слова, на обліку перебувають і військові пенсіонери – за умови початку кар’єри з курсантської лави, вони можуть піти на пенсію у віці 43 років. Їх можуть мобілізувати до війська виключно за їхньою військово-обліковою спеціальністю та на посаду, яка відповідає військовому званню.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, Україна отримає кілька пакетів військової допомоги від союзників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *