Про повістки можуть забути: уряд спростив бронювання від мобілізації деяких українців

Український уряд спростив для робітників компаній, які займаються перевезеннями, бронювання від мобілізації до ЗСУ. Подробиці розповів Сергій Деркач, заступник очільника Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Що відомо про зміни?

Деркач повідомив, що Мінінфраструктури та Кабмін змінили положення двох постанов – №76 та №303. Внаслідок цього, тепер забронювати від мобілізації можна працівників тих перевізників, які з семи критеріїв критичних підприємств відповідають лише двом (до цього вимагалося трьом).

Окрім того, внесені зміни стосуються критеріїв підприємств, які грають важливу роль для української економіки в транспортній галузі. Ключовими змінами в наказі є:

  • розширення переліку підприємств, які можуть бути визнані критичними – йдеться про автостанції та перевізників, які виконують перевезення на регулярній основі;
  • подаватися тепер можуть компанії, які почали виконувати перевезення у поточному або минулому роках;
  • скасовано необхідність у підтвердженні оформлення трудових відносин з робітниками за 180 діб до того, як подати документи.

Сергій Деркач зазначив, що зміни наберуть чинності після того, як їх буде зареєстровано в Мін’юсті. Імовірно, це відбудеться наступного тижня, з 5 по 11 серпня.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, Україна отримає кілька пакетів військової допомоги від союзників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *