Гори зброї та боєприпасів: Україна отримає одразу кілька пакетів військової допомоги

Україна отримає кілька пакетів військової допомоги від союзників. Про це повідомив голова Комітету з питань фінансової, податкової та митної політики Ради Данило Гетманцев.

Що входить у чергову допомогу для України?

Гетманцев розповів, що США оголосили відразу про два прийняті рішення:

  • 62-й транш військового обладнання у рамках “президентських повноважень з вилучення” PDA (передача із запасів армії країни) на загальну вартість $200 млн, зокрема ракети-перехоплювачі для засобів ППО, боєприпаси для реактивних систем і артилерії, протитанкова зброя;
  • 20-й пакет підтримки у рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI) у розмірі $1,5 млрд, який включатиме можливості для посилення протиповітряної оборони України, протитанкової зброї, а також фінансування для підтримки обладнання, яке раніше було надано Сполученими Штатами.

Нардеп зазначив, що у рамках цих ініціатив йдеться про надання/замовлення боєприпасів для зенітно-ракетних систем NASAMS, боєприпасів для ППО малої та середньої дальності, ракет ППО РІМ-7, обладнання для радіоелектронної боротьби, боєприпасів для ракетно-артилерійських систем HIMARS, артилерійських снарядів калібру 155 мм і 105 мм, мінометнихснарядів калібру 120 мм, високоточних авіаційнихбоєприпасів, ракет трубного пуску з оптичним відстеженням TOW, протитанкових систем Javelin і AT-4, захищених систем зв’язку тощо.

Він додав, що практично одночасно про виділення військової допомоги оголосила і Німеччина. Зокрема, Україна отримає вісім бойових танків Leopard 1A5 (у кооперації із Данією), боєприпаси до самохідних зенітних установок Gepard, броньовані ремонтно-евакуаційні машини Bergepanzer2 із запчастинами, надводні дрони, радари наземного спостереження та інше обладнання.

Гетманцев зауважив, що війна такої інтенсивності, яка триває уздовж лінії фронту протяжністю понад тисячу кілометрів, вимагає дуже великої кількості зброї та боєприпасів.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, Кабінет міністрів України спростив надання статусу учасника бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *