Демобілізація із ЗСУ: у Міноборони зробили важливу заяву

У Міноборони заявили, що розробка проєкту закону щодо демобілізації триває. Про це в етері “Радіо Свобода” розповів речник міністерства Дмитро Лазуткін.

Що відомо про розробку законопроєкту?

Лазуткіна попросили повідомити більше інформації щодо етапу роботи над документом, оскільки у квітні лунала заява про те, що на його розробку виділено вісім місяців, а половина цього часу вже минула. У відповідь він зауважив, що робота над законопроектом ведеться, однак терміни її завершення наразі невідомі.

Представник Міноборони підкреслив, що положення документа вимагають узгодженої позиції як Міністерства оборони, так і Генерального штабу ЗСУ.

Варто нагадати, що з нового мобілізаційного закону, який набрав чинності 18 травня поточного року, було прибрано положення щодо демобілізації військових після 36 місяців служби. Нардепи вирішили окремо винести це питання у законопроєкті, робота над яким почалася навесні.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *