У МВС розповіли, скільки українців зникли безвісти: цифра позбавляє дару мови

Наразі у Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, перебуває 42 тис. осіб. Про це пише “Укрінформ” із посиланням на слова начальника відділу Управляння МВС з питань безвісти зниклих осіб Дмитра Богатюка.

Як змінювалися цифри з початку роботи реєстру?

Богатюк зазначив, що після появи реєстру до нього внесли дані про більш ніж 51 тис. осіб, як зниклих безвісти за особливих обставин. Наразі ця цифра включає громадян, які до теперішнього часу знаходяться у розшуку.

За його словами, МВС має дані щодо близько семи тисяч осіб, відомості стосовно яких вже встановлені. Богатюк повідомив, що з них близько трьох тисяч осіб живі та здорові, а їхнє місцезнаходження встановлено, при цьому переважно це колишні військовополонені. Ще чотири тисячі – ідентифіковані тіла, з яких переважна кількість є захисниками, які вважалися зниклими безвісти.

Поліцейський зауважив, що більш ніж 90% проваджень за фактом зникнення українців безвісти розслідують слідчі Національної поліції. Він наголосив, що зазвичай буває так, що особу вважають зниклою безвісти за особливих обставин, після чого за деякий час підтверджується її перебування в полоні.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, Кабінет міністрів України спростив надання статусу учасника бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *