Хто з реєстру “Оберіг” першим отримає повістку: відповідь Міноборони

Процес відбору для отримання повістки серед тих, хто оновив свої дані через “Резерв+” буде схожим на таргетовану рекламу. Про це пише “Судово-юридична газета” із посиланням на слова заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко.

Як відбиратимуть військовозобов’язаних, яким надішлють повістки?

Черногоренко наголосила, що процес відбору “кандидатів” на отримання повістки буде схожим на таргетовану рекламу і допоможе зробити оповіщення більш цільовим та швидким. Вона додала, що наразі все відбувається наступним чином: Генеральний штаб ЗСУ подає запит щодо певних критеріїв, наприклад, відсутність у особи бронювання чи відстрочки, а Міноборони працює на рівні отриманих критеріїв.

За ними міністерство формує переліки і починається робота з кожним військовозобов’язаним, причому “Оберіг”, за словами Черногоренко, допомагає працювати саме з необхідними аудиторіями, не витрачаючи свій додатковий час. В реєстрі зібрано повну інформацію щодо громадян, включаючи придатність до військової служби, місце роботи, право на володіння зброю та водійське посвідчення.

Нагадаємо, основною проблемою бронювання працівників підприємств є те, що роботодавці приймали військовозобов’язаних на роботу без військово-облікових документів.

До слова, Кабінет міністрів України спростив надання статусу учасника бойових дій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *