Комендантську годину планують збільшити: українцям назвали причину

Щодня на території Полтавщини виявляють близько 500 порушників комендантської години. З тієї причини, що світовий день скорочується, правоохоронці можуть переглянути її тривалість, розповіла Суспільному речниця поліції Поліна Ларіна.

У цьому році щоночі виявляють сотні порушників

Ларіна повідомила, що у поточному році в середньому кожну ніч виявляють від 450 до 600 порушників комендантської години. Оскільки зараз темнішає раніше, то наприкінці жовтня, після переведення годинника тривалість обмежень можуть переглянути.

Речниця обласної поліції також зауважила, що під час комендантської години правоохоронці перевіряють документи, у тому числі військово-облікові. За її словами, законодавчо відповідальність за порушення обмежень не встановлено, тому поліція може зробити зауваження, але за його ігнорування або проблеми з документами порушника можуть доставити у відділок.

Варто додати, що на Полтавщині тривалість комендантської години востаннє змінювали у 2023 році – зараз вона триває із 00:00-04:00.

Нагадаємо, держава виплачуватиме аграріям 2000 грн за гектар угідь, однак лише за роботи на території, де ведуться бойові дії. 

До слова, Кабінет міністрів скоротив строки термінового оформлення та обміну паспорта з 10 до 7 робочих днів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *