В Україні скоротили строки термінового оформлення паспорта

Кабінет міністрів скоротив строки термінового оформлення та обміну паспорта з 10 до 7 робочих днів. Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

Які зміни ухвалив Кабмін?

За словами Мельничука, в рамках засідання уряду до 7 робочих днів було скорочено термін надання адмінпослуги термінового оформлення (у тому числі у випадку втрати або крадіжки) та обміну паспорта органами та підрозділами Держміграційної служби України. Однак існує виняток – це не стосується випадків, коли паспорт оформлюється вперше.

Окрім того, з’явилася можливість одночасного оформлення, а також обміну внутрішнього та закордонного паспортів.

Раніше пи писали, що радник голови ОП наголосив, що війна в Україні не скінчиться ще довго, якщо росіяни залишаться на територіях, які фактично та юридично є українськими. Зокрема, йдеться про Запорізьку, Херсонську, Донецьку та Луганську області, а також півострів Крим.

Подоляк зауважив, що РФ може існувати виключно у стані війни, причому її основним опонентом завжди буде наша країна. На його думку, єдиним способом завершити війну буде “поставити справедливу крапку зараз”.

Радник голови Офісу Президента додав, що для цього необхідні економічний, військовий та дипломатичний примуси.

Нагадаємо, хлопців до 25 років, які оформлятимуть паспорт, будуть автоматично вносити до реєстру “Оберіг”

До слова, Україна рухається до скасування заборони на експорт зброї, щоб заробити на продажу дронів та масштабувати їхнє виробництво. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *