Скільки осіб з інвалідністю з’явилося в Україні за час війни: Олена Зеленська розкрила цифру

В Україні за час війни стало на 300 тис. осіб з інвалідністю більше. Таку заяву зробила дружина президента України Олена Зеленська.

Наразі в Україні мільйони осіб з інвалідністю

У дописі першої леді йдеться, що наразі тільки офіційно в Україні налічується 3 млн осіб з інвалідністю, з них 300 тис. отримали такий статус після 24 лютого 2022 року.

Зеленська також розповіла, що профільним організаціям, реабілітаційним центрам та ОВА передадуть дві тисячі примірників книги “SPINALIS. Нова сторінка життя з ураженням спинного мозку”. Професор Клас Халтлінг, який є одним з її співавторів, прибув до України задля презентації.

Водночас дружина президента зауважила, що їй хотілося б, щоб якнайменше громадян нашої країни потребували рекомендацій, які викладені у книзі, та щоби війна перестала забирати життя та здоров’я українців.

Раніше ми писали, що у США і коридорах Києва змінюють мету війни і схиляються до переговорів з Росією про зупинку війни по лінії фронту.

В статті Financial Times зазначається, що у Вашингтоні, інших західних країнах та коридорах Києва змінюються настрої. Зокрема, там вимушені зізнатися, що найкращим шансом на майбутнє є переговорне врегулювання, яке збереже більшу частину країни.

Водночас видання пише, що поки Київ не отримує достатньої підтримки, щоб досягти навіть цієї зменшеної мети.

Нагадаємо, хлопців до 25 років, які оформлятимуть паспорт, будуть автоматично вносити до реєстру “Оберіг”

До слова, Україна рухається до скасування заборони на експорт зброї, щоб заробити на продажу дронів та масштабувати їхнє виробництво. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *