“Бабине літо” в Україні: синоптикиня дала прогноз на найближчі дні

В Україну прийшло “бабине літо“. Про це повідомила синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха в коментарі Уніан.

В найближчі дні буде дуже тепло

Синоптикиня розповіла, що до п’ятниці в Україні буде доволі тепло – термометри показуватимуть від +17 до +24 градусів. Прохолодніше буде на північному сході, де повітря прогріється лише до +14… +19 градусів. Однак навіть з такими температурними показниками жовтень найближчими днями буде доволі комфортним.

Якою буде погода у жовтні?

Варто додати, що, за даними синоптиків, середні жовтневі температури можуть приблизно на два градуси перевищувати норму. Її середньомісячні показники можуть коливатися від +9 градусів на північному сході України до +13 градусів та вище – на півдні.

За словами кліматолога Віри Балабух, початок поточного місяця аномально теплий, проте все зміниться у другій половині місяця. Температура почне поступово знижуватися, проте залишатиметься доволі комфортною.

Окрім того, у жовтні на території нашої країні спостерігатимуться тумани і, якщо цього місяця вже настане справжня осінь, то на високогір’ї  Карпат варто очікувати приходу зими.

Нагадаємо, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями. Він зазначив, що такий варіант може стати інструментом закінчення війни.

До слова, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *