Прямої заборони не було: в ТЦК зробили заяву щодо мобілізації чоловіків 50+

Прямої заборони на мобілізацію чоловіків, старших за 49 років, немає. Про це заявив очільник сектору мобілізаційно-оборонної роботи Сумського обласного ТЦК Сергій Монукало в інтерв’ю “Главреду”.

Чоловіки 50+ все є можуть бути мобілізовані

Монукало зазначив, що особи віком 50-60 років можуть бути мобілізовані за письмовою згодою військових частин спеціальним мобілізаційним розпорядженням. Це стосується переважно підрозділів, які не мають спеціальних вимог до військовозобов’язаних.

Військком зауважив, що це можуть бути підрозділи забезпечення або державна служба спеціального транспорту, але не військово-штурмові війська. Такі військовозобов’язані проходять ВЛК для визначення придатності, після чого з ними спілкуються рекрутери відповідних частин і проводяться співбесіди. Згодом їм оформляють відношення до частини та призначають відповідну військову спеціальність.

Монукало додав, що всі списки після цього затверджуються Генштабом ЗСУ, а у мобілізаційному розпорядженні зазначаються прізвища. Таким чином людина розуміє, що вона не поїде в іншу частину або на іншу спеціальність.

Нагадаємо, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями. Він зазначив, що такий варіант може стати інструментом закінчення війни.

До слова, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *