Від колишніх мільйонів мало що залишиться: оприлюднено похмурий прогноз щодо населення України

До 2051 року населення України скоротиться до 25,2 млн осіб, прогнозує Кабмін у своїй Демографічній стратегії.

У 2001 році населення країни становило 48,5 млн осіб

За оцінкою Інституту демографії та проблем якості життя НАН, на 1 січня 2022 року чисельність населення становила 42 млн осіб. На липень 2024 року – вже 35,8 млн осіб, при тому на підконтрольній Україні території – тільки 31,1 млн.

До 2041 року прогнозується скорочення до 28,9 млн осіб, а до 2051-го – до 25,2 млн осіб. Водночас Кабмін зазначає, що будувати сценарії в умовах війни проблематично.

Серед причин скорочення населення уряд називає війну, міграцію, скорочення народжуваності та зростання смертності, старіння населення, часті передчасні смерті, відмову населення від заведення дітей, погіршення здоров’я через неспортивний спосіб життя українців і погану медицину в умовах війни.

Раніше пи писали, що радник голови ОП наголосив, що війна в Україні не скінчиться ще довго, якщо росіяни залишаться на територіях, які фактично та юридично є українськими. Зокрема, йдеться про Запорізьку, Херсонську, Донецьку та Луганську області, а також півострів Крим.

Подоляк зауважив, що РФ може існувати виключно у стані війни, причому її основним опонентом завжди буде наша країна. На його думку, єдиним способом завершити війну буде “поставити справедливу крапку зараз”.

Радник голови Офісу Президента додав, що для цього необхідні економічний, військовий та дипломатичний примуси.

Нагадаємо, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями. Він зазначив, що такий варіант може стати інструментом закінчення війни.

До слова, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *