Інакше штраф до 25,5 тис. грн: 17-річним українцям доведеться ставати на військовий облік

Кабмін вніс до Ради законопроєкт, яким хоче зобов’язати призовників у віці 17 років ставати на облік через “Резерв+” або шляхом відвідування ТЦК. Тим, хто проігнорує цю вимогу, світить штраф до 25,5 тис. грн.

Про що йдеться у проєкті закону?

Згідно з документом, з 1 січня до 31 липня громадяни, яким у рік взяття на облік виповнюється 17 років, мають ідентифікувати свої персональні дані в Електронному кабінеті призовника, військовозобов’язаного, резервіста. Також можна особисто з’явитися до військкомату з переліком необхідних документів.

Для неявки можливі лише такі причини: хвороба, проживання на тимчасово окупованих територіях або там, де ведуться бойові дії, перешкода стихійного характеру, а також “інші обставини” (уточнення відсутнє).

Також у цьому проєкті йдеться про те, що придатні до служби у війську за станом здоров’я та віком жінки, які виявили бажання долучитися до ЗСУ, можуть бути взяті на військовий облік за бажанням. Після того, як вони пройдуть базову військову підготовку, їх братимуть на військовий облік військовозобов’язаних.

Нагадаємо, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

До слова, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *