Повістка на камеру: співробітники ТЦК почнуть фіксувати процес мобілізації на реєстратори

Працівники ТЦК почнуть фіксувати роздачу повісток на відеореєстратори, а суди, адвокати або журналісти зможуть отримати копії записів. Про це повідомляє “Судово-юридична газета”.

Хто зможе отримати записи з бодікамер?

Відзняті матеріали надаватимуть за “вмотивованими запитами” органів держвлади, досудового розслідування, прокуратури, слідчого судді та суду, поліції та інших осіб. Також дозволять передачу записів ЗМІ та для публікації в інтернеті, але тільки з санкції керівника ТЦК.

Військкоми можуть записувати свої дії як для фіксації своїх дій, так і для попередження, виявлення або фіксування порушень правил військового обліку. Термін зберігання записів з реєстраторів на сервері становить 30 днів з дати завантаження, але його можуть продовжити у разі використання в рамках розслідування кримінальних справ.

Самі відеореєстратори кріпитимуть на уніформі уповноважених представників ТЦК. Вони не матимуть права видаляти відеозаписи, змінювати їхню дату, примусово вимикати запис, заважати фото- і відеофіксації.

Нагадаємо, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

До слова, екс-генсек НАТО Йєнс Столтенберг припустив, що Україна може бути прийнята до Альянсу тільки з підконтрольними територіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *