Чи почали ТЦК масово штрафувати “ухилянтів”? Спливли реальні цифри

ТЦК не стали масово виписувати штрафи за порушення правил військового обліку (зокрема, за неоновлення даних) після ухвалення нового закону про мобілізацію. Про це пише видання “Українські новини” із посиланням на дані кількох військкоматів.

Порушники не поспішають з оплатою штрафів

Видання повідомляє, що за чотири місяці дії нового мобілізаційного закону Верховинський ТЦК (Івано-Франківська область) склав тільки три протоколи, двоє людей заплатили по 17 тис грн.

Відповідь Верховинського ТЦК / Фото: ukranews.com

Коломийський ТЦК виписав 44 штрафи, але заплатили тільки четверо. Таким чином можна дійти висновку, що порушники із оплатою штрафів не дуже поспішають.

Відповідь Хмельницького ТЦК / Фото: ukranews.com

Раніше ми писали про статтю видання Financial Times, яке написало, що українське суспільство виснажене і навіть військові на фронті хочуть переговорів із Росією.

Воюючі українці розповіли виданню, що допомога Заходу недостатня, і з такими її обсягами досить важко уявити, що вдасться відкинути росіян до кордонів 1991 року.

Financial Times пише, що соціальну напруженість викликає система мобілізації, а також загроза залишитися взимку без світла і тепла, що може схилити громадську думку також на користь переговорів. Водночас видання, із посиланням на джерело зазначає, що, на думку Зеленського, початок переговорів із РФ може призвести до соціальної нестабільності в Україні.

У Хмельницькій області загалом було виписано 1732 протоколи. Бюджети після сплати всіх штрафів орієнтовно отримали близько 2,5 млн грн.

Нагадаємо, військовозобов’язані, які не оновили свої військово-облікові дані або в яких відсутні облікові документи, стали порушниками в автоматичному режимі і перебувають у розшуку поліції

До слова, ЦВК видала постанову, яка свідчить про можливу підготовку до виборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *