Відключення світла взимку: в Міненерго розповіли, до чого готуватися

Прогноз про вимкнення світла взимку до 18 години є досить умовним. Відповідну заяву в ефірі телемарафону зробив міністр енергетики Герман Галущенко, коментуючи відповідну заяву місії ООН з прав людини.

На відключення світла впливають багато факторів

Міністр зазначив, що тему відключень світла взимку в Україні наразі коментують всі міжнародні організації. Він додав, що Міненерго звернулося до міжнародних енергетичних агентств задля підготовки звітності, і на їхню думку зима буде складною, а можливо і найскладнішою.

Водночас очільник міністерства зауважив, що у звітах не йдеться про години відключень, бо є велика кількість факторів, щоб назвати якісь цифри. Галущенко підкреслив, що з цієї причини існує чимало спекуляцій та різних цифр від експертів, але відключення залежать від наслідків впливу майбутніх ударів по енергетиці.

Міністр енергетики наголосив, що спрогнозувати станом на зараз ці наслідки неможливо, тому він закликав готуватися до найгірших сценаріїв.

Нагадаємо, розвідка США дійшла висновку, що дозвіл Україні на “далекобій” може призвести до “жорсткої відповіді” країни-агресорки.

До слова, військові поставки Україні на наступний рік перебувають під загрозою, тому що деякі союзники відмовляються збільшити фінансування Києву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *