Грошей катастрофічно не вистачає: в ООН налякали заявою щодо українських біженців

ООН заявляє, що їй не вистачає коштів для допомоги українцям взимку. Про це агентству AFP розповіла представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, інформує Barrons.

Непокритими залишаються більш ніж половина потреб

Вона наголосила, що ситуація із фінансуванням організацій дуже погана, і наразі профінансовано лише 47%. Окрім того, європейські країни, розташовані поблизу з Україною, побоюються, що взимку до них хлине нова хвиля біженців. З літа основною причиною виїзду українців стали відключення світла.

Варто додати, що в Україні налічується близько 3,6 млн внутрішньо переміщених осіб, і нові переміщення людей спричиняють нові обстріли. Зокрема, з початку серпня з території Донецької області вже евакуювалися майже 99 тис. громадян.

Раніше ми писали, що деякі українські біженці у ЄС ризикує опинитися на вулиці. Звіти з різних європейських країн вказують на те, що українські біженці стикаються з бюрократичними перешкодами. Вони заважають отримати доступ до захисту і допомоги, гарантованої європейськими законами.

Зокрема, у Великій Британії понад 9 тис. українських родин можуть залишитися без даху над головою через скорочення кількості господарів, які пропонують житло, а також недостатню підтримку з боку місцевих органів влади.

У Польщі, яка прийняла майже мільйон українських біженців, суспільні настрої змінилися через занепокоєння з приводу соціальних виплат. Цього місяця влада закликала скасувати пільги ЄС для чоловіків призовного віку, заявивши, що це заохочує осіб, які ухиляються від служби у ЗСУ.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив, що “України більше немає”, оскільки наша країна відмовилася у 2022 році укласти “погану угоду”.

До слова, Кабінет міністрів України спростив порядок отримання виплат у випадку загибелі або отримання інвалідності військовослужбовцями на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *