Мобілізація в Україні: суди завалені скаргами громадян на повістки

Суди вже перевантажені через скарги громадян на повістки, причому надалі ситуація ще погіршуватиметься. Про це в етері Новини.Live заявив юрист та депутат Київради Леонід Ємець.

Яких проблем слід очікувати надалі?

Колишній народний депутат, а нині депутат Київради переконаний, що надалі суди будуть завалені скаргами ще більше. За його словами причина полягає в початку масового розсилання нових заочних повісток військовозобов’язаним.

Ємець наголосив, що усталена юридична практика щодо цього відсутня, і додав, що проблеми неминучі через те, що посадові особи застосовують норми мобілізаційного закону далеко не ідеально. Він також зауважив, що практика покаже, як їх трактуватимуть українські суди та ЄСПЛ.

Як приклад, де можуть виникнути питання у судів, депутат Київради навів додаток “Резерв+”. Леонід Ємець підкреслив, що це не є електронним кабінетом військовозобов’язаного, та поцікавився, “яким боком” він до українських чоловіків. За його словами, нормативні акти Кабінету Міністрів, які регулюють це питання, є незаконними.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський проти проведення переговорів із Росією для вирішення конфлікту в Україні. 

До слова, Кабінет міністрів України спростив порядок отримання виплат у випадку загибелі або отримання інвалідності військовослужбовцями на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *