Ризикують залишитися на вулиці: тисячі українців в ЄС опинились під загрозою

Деякі українські біженці у ЄС ризикує опинитися на вулиці. Про це повідомляє видання The Guardian.

Причина усього – бюрократичні перешкоди

За інформацією видання, звіти з різних європейських країн вказують на те, що українські біженці стикаються з бюрократичними перешкодами. Вони заважають отримати доступ до захисту і допомоги, гарантованої європейськими законами.

Зокрема, у Великій Британії понад 9 тис. українських родин можуть залишитися без даху над головою через скорочення кількості господарів, які пропонують житло, а також недостатню підтримку з боку місцевих органів влади.

У Польщі, яка прийняла майже мільйон українських біженців, суспільні настрої змінилися через занепокоєння з приводу соціальних виплат. Цього місяця влада закликала скасувати пільги ЄС для чоловіків призовного віку, заявивши, що це заохочує осіб, які ухиляються від служби у ЗСУ.

В Угорщині уряд нещодавно припинив допомогу на житло для біженців, які приїхали із західних регіонів України. Це сталося тому, що Будапешт визначив ці регіони безпечними для повернення.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський проти проведення переговорів із Росією для вирішення конфлікту в Україні. 

До слова, Кабінет міністрів України спростив порядок отримання виплат у випадку загибелі або отримання інвалідності військовослужбовцями на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *