Кабмін виділив 72 млн грн на поштову розсилку повісток

Кабмін виділив майже 72 млн гривень на розсилку поштою 900 тис. заочних повісток до кінця року. Видання “Українська правда” повідомляє, що відповідне розпорядження ухвалив уряд на сьогоднішньому засіданні.

Щомісяця друкуватимуть сотні тисяч повісток

Згідно з пояснювальною запискою Міністерства економіки, планується друкувати 300 тисяч повісток на місяць, а загалом на це затверджено виділення 71 820 тис. грн. Варто зазначити, що після отримання такої повістки на явку в ТЦК буде відводитися 14 днів, після чого настає адміністративна відповідальність і оголошення чоловіка в розшук.

Раніше також повідомлялося, що першими повістки поштою отримають ті військовозобов’язані, хто оновив свої облікові дані у відведений законом термін. За останніми озвученими даними, свої облікові дані оновили понад 5 млн українців.

Якщо на місяць друкуватимуть по 300 тис. повісток, то на їхню розсилку всім, хто оновив свої дані, знадобиться приблизно півтора року.

Нагадаємо, президент України повіз свій “план перемоги” до США – за словами Володимира Зеленського, його реалізація дасть змогу закінчити війну вже до Нового року.

До слова, Україна веде переговори щодо отримання від західних союзників винищувачів Gripen і Eurofighter, крім американських F-16.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *