Скільки автівок ЗСУ та волонтерів спалили в Україні з початку року: захмарна цифра

Від початку року в Україні спалили 266 автомобілів, які належали військовим і волонтерам. Про це в ефірі національного телемарафону повідомила представниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

В організації підпалів винні спецслужби РФ

За словами Максимець, за цими підпалами стоять російські спецслужби, мета яких – розхитати внутрішню ситуацію в Україні, особливо в прифронтових регіонах. Вона зазначила, що за виконання підпалів обіцяють від $700 до $3 тис., проте, стверджують у прокуратурі, ці гроші потім не виплачують.

Варто зазначити, що на початку вересня в Національній поліції повідомляли, що вже зафіксували вже понад 200 фактів підпалів автомобілів українських військовослужбовців. Відповідну заяву зробив очільник відомства Іван Виговський під час міжнародної конференції “Об’єднані заради справедливості. Відповідальність за напади на цивільні об’єкти”.

Виговський наголосив, що підпали автомобілів військових і волонтерів – акція російської ФСБ. Вони вербують українську молодь – понад 50 фактів скоїли саме неповнолітні, які не розуміють наслідків і відповідальності.

Нагадаємо, президент України повіз свій “план перемоги” до США – за словами Володимира Зеленського, його реалізація дасть змогу закінчити війну вже до Нового року.

До слова, Україна веде переговори щодо отримання від західних союзників винищувачів Gripen і Eurofighter, крім американських F-16.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *