До 16 годин без світла: названо міста України, яким взимку загрожують наймасштабніші відключення

Взимку на міста України можуть очікувати серйозні проблеми із енергопостачанням. Найскладніша ситуація прогнозується у Києві, Одесі та Харкові – там світла може не бути до 16 годин, в інтерв’ю ТСН розповів Олександр Харченко.

Причини складної ситуації у містах

Директор Центру досліджень енергетики зазначив, що три цих міста є слабкими місцями об’єднаної енергосистеми нашої країни. Найвищі військові ризики має Харків, оскільки місту постійно загрожують ворожі обстріли – в будь-який момент може відбутися удар по підстанції чи генеруючій потужності.

Що стосується Києва та Одеси, то в цих місцях дуже високий рівень споживання електроенергії, що призводить до проблем із генерацією. За словами Харченка, найскладніша ситуація в Одесі, де власна генерація майже відсутня.

Експерт зазначив, що в Одесі наразі встановлюються нові генеруючі потужності задля забезпечення водопостачання та частково теплопостачання, однак невідомо, чи вдасться запустити їх вчасно.

Олександр Харченко підкреслив, що ситуація взимку може бути ще складнішою. Він додав, що вважає “позитивним сценарієм” 10-годинні відключення світла за умови сильних морозів.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський розповів подробиці катастрофи першого F-16 в Україні.

До слова, в Україні стартував проєкт із супроводу ветеранів та демобілізованих людей – їм допомагатимуть реінтегруватися після повернення з війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *