Реєстрація народження дитини за кордоном: українцям дали інструкцію

За кордоном державна реєстрація народження дитини відбувається у дипломатичних представництвах та консульських установах України. Про це пише Telegram-канал “Ти ж юрист”.

Які документи потрібні та як відбувається реєстрація?

Для реєстрації новонародженої дитини потрібен документ щодо народження з медичного закладу або лікарська довідка. Також знадобиться паспорт одного з батьків або інші документи, що засвідчують його особу, а також документ, яких надасть підставу для внесення відомостей про батька (заява щодо визнання батьківства, заява матері або свідоцтво про шлюб).

Алгоритм реєстрації:

  • заява батьків (письмова або усна) надається до консульської установи або дипломатичного представництва України за місцем проживання батьків чи місцем народження малюка;
  • якщо батьки не мають можливості подати заяву, це можуть зробити родичі дитини;
  • після отримання заяви консул реєструє дитину та водночас визначає її походження, присвоює прізвища, імені та по батькові.

Зазначається, що заяву щодо проведення реєстрації дитини необхідно подати протягом одного місяця з дня її народження.

Нагадаємо, в Україні з’явиться Міністерство повернення українців – народні депутати зі “слуги народу” вже обговорювали його можливих очільників.

До слова, в Україні стартував проєкт із супроводу ветеранів та демобілізованих людей – їм допомагатимуть реінтегруватися після повернення з війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *