До 20 годин без світла: українців ошелешили прогнозом відключень на зиму

Залежно від різних сценаріїв українці можуть взимку бути без світла від 12 до 20 годин. Про це повідомляють аналітики Центр протидії дезінформації.

Можливі сценарії для енергосистеми України

Юрій Корольчук, експерт Інституту енергетичних стратегій, назвав кілька сценаріїв для енергетики України в осінньо-зимовий період:

  • оптимістичний – за умови стабільної роботи 8-9 енергоблоків АЕС і помірної зими вдасться відновити близько 3 ГВт пошкодженої потужності, що призведе до вимкнень електроенергії на термін до 12 годин на добу;
  • песимістичний – передбачає відновлення лише близько 2000 мегават потужності, зниження кількості працюючих блоків АЕС до 6-7 і холодну зиму. У цьому разі система опиниться під загрозою, і в разі продовження атак на українську енергетику з боку Росії, можливі відключення світла та опалення до 20 годин на добу.

Сергій Нагорняк, член парламентського енергетичного комітету, пропонує інший прогноз. За його словами, за температури -10°C українці можуть розраховувати на наявність світла від 12 до 14 годин на добу, а решту часу доведеться обходитися без світла.

Нагадаємо, в Україні з’явиться Міністерство повернення українців – народні депутати зі “слуги народу” вже обговорювали його можливих очільників.

До слова, в Україні стартував проєкт із супроводу ветеранів та демобілізованих людей – їм допомагатимуть реінтегруватися після повернення з війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *