В Україні з’явилися фахівці із супроводу ветеранів: як вони працюватимуть

В Україні стартував проєкт із супроводу ветеранів та демобілізованих людей – їм допомагатимуть реінтегруватися після повернення з війни. Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів Олександр Порхун, в.о. міністра у справах ветеранів.

Проєкт діє з 22 серпня

Мінветеранів наприкінці серпня запустило проєкт “фахівець із супроводу ветеранів війни і демобілізованих осіб”. Порхун повідомив, що на цю посаду набиратимуть людей з-поміж ветеранів/ветеранок та членів родин загиблих захисників/захисниць.

За його словами, ці спеціалісти постійно будуть на зв’язку із ветеранами в громадах, в яких працюватимуть – на кожного з них приходитиметься 35 кейсів. Порхун розповів, як відбуватиметься робота фахівців: вони телефонуватимуть та питатимуть щодо наявних проблем та пропонувати допомогу, будуть першими зустрічати ветеранів після повернення з війни.

Водночас Мінветеранів буде контролювати роботу фахівців та питати у ветеранів щодо їхньої роботи. Якщо вона буде незадовільною, його звільнятимуть та підбиратимуть іншу людину.

Нагадаємо, в Україні з’явиться Міністерство повернення українців – вчора, 4 вересня, народні депутати зі “слуги народу” вже обговорювали його можливих очільників.

До слова, зростання акцизів на пальне призведе до підвищення цін на бензин у розмірі 1,5 грн/л, а дизелю – на 2 грн/л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *