Стосується всіх школярів та їхніх батьків: важливі рекомендації від поліції

Сьогодні, 2 вересня, в Україні розпочався новий навчальний рік, і Патрульна поліція дала декілька важливих порад дітям та їхнім батькам.

Поведінка в школі, на вулиці та в побуті

Правоохоронці наголосили, що під час повітряної тривоги дітям слід чітко виконувати всі вимоги та поради педагогів, швидко прямувати до укриття. За його відсутності треба дотримуватися правила “двох стін”.

Школярам також необхідно дотримуватися правил дорожнього руху – дорогу переходити виключно у дозволених місцях, бути видимими за недостатньої видимості або в темну пору доби. Не слід забувати і про захисне спорядження при їзді на самокаті чи велосипеді.

У поліції також розповіли про булінг та закликали про всі випадки агресивної поведінки однієї дитини чи групи дітей повідомляти батькам, вчителям або ж правоохоронцям.

Не варто чіпати предмети на вулиці чи в громадських місцях, причому небезпеку можуть становити навіть іграшки. У випадку виявлення підозрілих предметів, необхідно повідомляти про них за телефоном 101 або 102.

Дітям слід розповідати батькам про все, що їх турбує в Інтернеті. Вони не мають відвідувати сайти, не призначені для дитячого перегляду. Також не слід надавати особисті дані незнайомцям та відповідати на пропозиції, через які їм соромно.

Нагадаємо, в Україні розпочався навчальний рік 2024/2025, і Міністерство освіти і науки розповіло про його організацію в умовах воєнного стану.

До слова, у суботу, 31 серпня, в Угорщині відкрили першу українську школу, яка розташована в Будапешті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *