Відключення світла в Україні: Міненерго повідомило, скільки діятимуть графіки

Планові графіки відключень було запроваджено задля стабілізації енергосистеми країни після російського обстрілу 26 серпня. Про це в етері телемарафону повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Коли відмінять графіки планових відключень?

Гринчук нагадала, що атака країни-агресорки 26 квітня була однією з наймасованіших – росіяни випустили 127 ракет та 109 дронів. Енергосистема України отримала багато пошкоджень, тому “Укренерго” довелося запроваджувати графіки екстрених відключень, аби вберегти її цілісність.

Заступниця міністра зауважила, що графіки планових відключень діятимуть доти, доки роботу енергосистеми не вдасться стабілізувати. За її словами, наразі оцінюються пошкодження на об’єктах, а там, де є можливість, енергетики вже приступили до аварійно-відновлювальних робіт задля якнайшвидшого повернення енергосистеми країни до нормальної роботи.

Світлана Гринчук також висловила сподівання на якнайшвидше послаблення або повну відмову від графіків відключень. Вона додала, що енергетика України знову під атаками росіян, але ситуація залишається хоч і складною, але контрольованою.

Нагадаємо, Володимир Зеленський закликав Захід не витрачати гроші на українських біженців, а відправити їх додому.

До слова, західні країни затримують виділення Україні грошей з прибутку від заморожених російських активів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *