Квартира за звання: кожен Герой України отримає власне житло – президент ухвалив рішення

Український президент Володимир Зеленський підписав указ щодо надання безкоштовного помешкання громадянам зі званням Героя України, а також рідним загиблих Героїв.

Про що йдеться в указі президента?

Відтепер особи зі званням Герой України та орденом “Золота Зірка” мають змогу стати власниками житла. Отримати допомогу від держави зможуть усі такі громадяни, а не лише ті, які потребують поліпшення житлових умов.

В документі зазначено, що допомога у вигляді житла для постійного проживання забезпечується коштом Міноборони, МВС, розвідувальних органів України, СБУ, Управління держохорони України, у яких вони наразі служать або проходили службу.

У випадку, якщо звання Героя України будо присвоєно посмертно або особа, яка їм володіла, померла, житло отримають члени їхніх сімей. Варто зазначити, що звання Героя України – найвища відзнака в нашій країні. Українці отримують їх за визначні геройські вчинки або трудові досягнення.

Нагадаємо, за перше півріччя поточного року українці через мережу торгових терміналів ПриватБанку здійснили 1,6 млрд покупок на загальну суму в 451 млрд грн.

До слова, українці разом із майном можуть отримувати у спадщину й борги померлих родичів – це стосується навіть боргів за комунальні послуги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *